И това е вече възможно! И без това, продуктите за видео наблюдение излизат доста скъпа инвестиция, а защо пък да не могат да бъдат инкорпорирани в една толкова приятна джаджа – нашите телефони.

Какво е нужно?

Един неизползваем айфон (може да е дори най-стария модел) и програма за видео наблюдение, а именно iwebcam. Апликацията изисква само iOS 3.1, така че това я прави напълно достъпна и за най-старите айфони.

Как работи?

Идеята е да настроим програмата да прави снимки през интервали от 60 секунди. Нужно е само да поставим телефона на удобно и стратегическо място (най-добре да е на достатъчно високо ниво, за да може да снима крадеца в лице), да осигурим добро осветление, да нагласим опциите и да чакаме снимковия материал, който веднага бива изпратен или на e-mail или ако имаме ftp акаунт.

Най-важното е да не забравяме, че дори и с подръчни материали можем до някаква степен да си осигурим видео наблюдение, макар и аматьорско. Така от захвърлен в ъгъла айфон, ние го превръщаме в един прекрасен гаджет….или пък в чаша за бира :)