Най-новата 3D апликация за смартфони е специално създадена за хората, поддържащи връзката си от далечни разстояния, се казва в mashable.com. Олег Костур бил изпратен в Канада по работа, но вместо това решил да създаде програма, чрез която да бъде по-близо до своята любима.

Апликацията е съвместима засега само с iPhone (а скоро и за Android) , и се казва Pair. Преди няколко дни беше пусната и за свободно сваляне. Тя е създадена върху принципа за лесно разменяне на съобщения, видео, снимки, рисунки и цялостна интеракция между участниците. Системата е така разработена, че допуска само двама в тази приватна мрежа. Въпреки че не е съвсем истинско, дори чувството за докосване бива пресъздадено. “Thumbs kiss” – натискането на определена част на екрана от двамата партньори, независимо от километрите между тях, го кара да вибрира, като при целувка. Други дейности, които са възможни в тази апликациика са рисуване, видео чат и различни разновидности на игри.

Така че, вместо да се чудите дали скайпа ще зареди и този път, а бързате за онлайн среща с любимия човек, който учи или работи далеч от вас, тази програма значи е точното място за срещи в такива ситуации!

Безплатната програмка може да свалите от тук.