Един от най-големите фестивали в България за градско изкуство, начини на забавление, спорт и лайфстайл – On! FEST 2012, скоро ще отвори врати в Интер Експо Ценът в София. Датата на събитието е 21-24 септември. Самият фест ще има гейминг зона, в която ще можете да премерите силите си с други играчи, да изпробвате нови заглавия и геймърски аксесоари, или ако се интересувате от тунинг на компютри, или разработка на игри, ще можете да го направите в рамките на 22-24 септември.

 

В гейминг зоната ще има турнири по Counter Strike 1.6 (5vs5), League of Legends (5vs5) и Starcraft II (1vs1). В тях състезателите ще се борят за общ награден фонд от 2500 лева.

 

Посетителите на ON! Gaming ще могат да видят най-новото в света на технологиите и ще имат възможността да изпробват най-новите геймърски джаджи и конзоли. Особено любопитна ще бъде Assassin’s Creed III: Liberation за PS Vita, която се  разработва изцяло от Ubisoft София. Всички посетители на ON! Fest ще имат възможността да са сред първите, които лично ще тестват демото, което беше представено на Gamescom през aвгуст, стига да са над 18 години.

 

Друга интересна част от феста ще бъде Game Dev Summit Bulgaria 2012. По време на конференцията за разработка на игри ще можете да разговаряте с някои от създателите на играта Assasin’s Creed III.

 

Не на последно място е и традиционният Overclock-състезание, в което всички запалени по големите машини ще видят нови зрелищни демонстрации по тунинг на мощни компютри.

 

Ще се видим там!