Новият iPad 3 беше обявен на пресконференция на Apple вчера. Той ще бъде подобрена версия на iPad 2, като ще има по-добър дисплей който от Apple наричат Ретина дисплей и наистина има с какво да се похвали. Резолюцията му е внушителната 2048 x 1536 като я постига с чрез  264ppi ( пиксели на инч), което си е доста добро постижение за 9.7 инчовият дисплей. Другата новост е A5X процесор и четириядрен графичен чип.

Още една новост е новата камера iSight, която е подобна на тази в iPhone 4S. Тя е само 5 мегапиксела, но има подобрен сензор и лещи. С нея може да записвате 1080p видео, което не може да ни изненада.

Но според нас, най-хубавата новост е връзката с интернет. Новият iPad 3 използва новата технология LTE и достига скорости около 73Mbps. Apple твърдят, че дори с новите екстри и подобрения, батерията ще е на ниво и ще издържа около 10 часа постоянно ползване.

Новият iPad ще излезне в продажба на 16 март със стартираща цена от $499 за 16 гигбайтовия WiFi модел и $829 за 64 гигабайтовия 4G модел.