След като Apple пуснаха на пазара новият iPhone 5, се оказа, че въпреки усилията на компанията да направи всички щастливи и да подобри смартфона, той продължава да има проблеми.

Първо Apple се отказаха от Google Maps апликацията и я заместиха с тяхна такава направена от TomTom, за жалост това се оказа грешен ход(поне за сега), защото картите на TomTom се оказаха доста бъгави и често нещата не са там, където трябва. TomTom се дистанцираха от проблемите около тяхните карти, като заявиха, че с тях няма проблем и отделната тяхна апликация в маркета на Apple, получава високи оценки и потребителите не са констатирали проблеми с нея. Къде е проблема и дали Apple и TomTom ще го оправят скоро предстои да видим.

Вторият проблем не е нов. Apple използват алуминии за някои от устройствата си и за да ги предпазят от надраскване, те покриват алуминия със защитен пласт. Но случая с  iPhone 5 не е такъв. Защитното покритие на алуминия или е много тънко или изобщо не е там. Много потребители още в първите няколко дни след като са закупили телефона споделят, че той е почнал да се надрасква и да се отчупват малки парченца от алуминия. За скъпоструващ смартфон, това не трябва да се случва, но Apple изглежда не ги интересува какво мислят хората, защото проблемите продължават с всяка версия на единственият им телефон.

Преди да вложите пари в този телефон, се замислете дали плюсовете са повече от минусите и преценете сами. Ние ще продължим да следим какво ще се случи от тук нататък.