В youtube.com се появи видео адресирано до Българското правителство от Anonymous. Клипчето започва с думите:

“Здравей, България! Предполагам, че знаете кои сме ние, но ако не знаете, ние сме Анонимните. Ние сме най-голямата сила в света. Сила, много по-могъща, от което и да било правителство на Земята. Ние сме хората, които ви създадоха. Хората, които срещате всеки ден на улицата. Ние сме точно тези, които не очаквате – от продавача в магазина до чистача в ресторанта.”

След това те цитират членове, параграфи и алинеи от конституцията ни, които гарантират свободата на словото и личното пространство на хората. Те продължават с обръщение към правителството ни с думите:

“Трябва да знаете, че ако не оттеглите подписа си от АСТА, ние ще го направим – по един или друг начин. Няма да има повече протести. Следващите стъпки ще бъдат съвсем различни. Ако продължавате да мачкате хората в България, ще видите какви ще бъдат тези стъпки, но повярвайте ни – няма да ви харесат.”

Преди няколко дни, Симеон Дянков каза, че няма да се предприемат следващи стъпки към ратифицирането или изтеглянето ни от ACTA, докато Европейската комисия не се изкаже по този въпрос, което ще се случи в края на лятото.

Видеото може да видите по-долу.

YouTube Preview Image